Presentatie over containervervoer op 26 mei om 13.00 via MS TEAMS

17-05-2021

Anthos participeert in het PPS project ‘Intermodal transport of perishables’. Voor bloembollen wordt onderzocht aan welke technische voorwaarden containers moeten voldoen die gebruikt worden voor het transport per trein naar China. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van 45 foot containers. In het onderzoek wordt ook een vergelijking gemaakt met de 40 foot containers die voor zeetransport gebruikt worden.

Hierbij nodig ik u uit voor een bijeenkomst op woensdag 26 Mei 13:00 via MS TEAMS waarbij Leo Lukasse van FBR (WUR) een toelichting zal geven op het onderzoek. FBR beschikt over een klimaatruimte waarin een container aan allerlei condities blootgesteld kan worden. Er zijn metingen uitgevoerd aan een 40 foot en een 45 foot container.

De volgende zaken komen in de presentatie aan de orde:

  • Wat is het effect van Otflow in 40 ft zeecontainers met leliebollen?
  • Plaatsen wij onze pallets wel goed in de 40 ft zeecontainers? (Op basis van de metingen is het advies van FBR: laat pallet nr. 21 weg)
  • Hoe verhoudt temperatuurbeheersing in 40 ft zeecontainers zich tot temperatuurbeheersing in 45ft railcontainers?

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de bijeenkomst kunt u dat aan het secretariaat kenbaar maken. U ontvangt dan op 25 mei de inlog voor de bijeenkomst.

« Terug naar overzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten