Verandering BTW vanaf 1 juli 2021 niet alleen voor internetverkopen!

22-06-2021

Levert u goederen die al in de EU zijn aan klanten in een ander EU- land? En hoeven die klanten geen btw-aangifte te doen? Vervoert u de goederen bovendien zelf of laat u dat doen voor uw rekening?

Voor de btw-aangifte geldt vanaf 1 juli 2021 voor deze leveringen een omzetdrempel van € 10.000 per kalenderjaar. Als u onder de omzetdrempel blijft, berekent u nu de Nederlandse btw. U doet de Nederlandse btw-aangifte. En u betaalt Nederlandse btw. Zodra uw omzet meer wordt dan het drempelbedrag, berekent u de btw van het EU-land waar u uw goederen hebt geleverd. Omdat in de communicatie over deze wijziging de nadruk is gelegd op internetverkopen is niet bij iedereen bekend dat het ook om zakelijke leveringen kan gaan.
Voor het behalen van de omzetdrempel van €10.000 binnen de EU worden leveringen aan zakelijke klanten - die geen btw-aangifte hoeven te doen - en leveringen aan particulieren opgeteld.

U mag voor uw btw-aangifte de nieuwe Unieregeling gebruiken. Dan kunt u binnen één loketsysteem ieder kwartaal uw btw-melding (aangifte) en betaling in 1 keer afhandelen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/e-commerce-en-diensten-in-de-eu-kijk-wat-er-verandert-voor-de-btw-x

« Terug naar overzicht

Archief > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten