Uitnodiging - Landenbijeenkomst Vietnam 28 februari a.s.

13-02-2014

De ontwikkelingen in de Vietnamese agri-sector is de afgelopen jaren snel gegaan. De Vietnamese sector is opgeklommen tot de marktleider in export van rijst, koffie en cashewnoten. Ook in tuinbouw heeft Vietnam de potentie om een belangrijke speler te worden.  Er wonen bijna 90 miljoen mensen in het land en de economische groei is de laatste jaren gemiddeld meer dan 6%. Daarmee is Vietnam een sterke en stabiele groeimarkt in een steeds belangrijker wordend deel van de wereld. De agribusiness is één van de belangrijkste sectoren (in 2010 20% van het BNP). De productie van aardappelen, groenten en fruit in Vietnam is het laatste jaar behoorlijk gegroeid en de overheid heeft zich tot doel gesteld de exportwaarde van de totale sector met minimaal 20% te laten groeien over de komende 10 jaar. Deze groei moet vooral voortkomen uit verbetering van kwaliteit en het verhogen van de productie.

De groeiende bevolking, de stijgende middenklasse en de opkomst van retail zorgen voor sterke marktvraag naar kwalitatief beter en veilig product. Het Vietnamese klimaat stelt hen in staat jaar rond te telen en ook de logistiek biedt goede mogelijkheden om een belangrijke rol te spelen in de export. Via wegtransport, via de lucht en via relatief snelle bootverbindingen, exporteert de Vietnamese sector fruit, groente en bloemen naar omliggende landen. De Vietnamese en Nederlandse overheid hebben vijf sectoren benoemd, waarbij samenwerking tussen de landen zal leiden tot een win-win-situatie. Landbouw en in het bijzonder tuinbouw is daar één van. De Nederlandse sector kan profiteren van deze groeimarkt in haar handelsrelaties (import, export), de vraag naar kennis en de techniek en expertise om tot productieverhoging te komen met duurzaam gebruik van bronnen. Afgelopen jaar hebben de Vietnamese overheid en het Topteam Tuinbouw & Uitgangsmateriaal deze intentie tot samenwerking ondertekend. Greenport Holland, in samenwerking met Greenport Holland International, heeft deze samenwerking uitgewerkt tot het voorstel HortiVin. In dit kader houden we op vrijdag 28 februari een eerste landenbijeenkomst Vietnam.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er een toelichting gegeven op HortiVin en willen we met u komen tot een goede invulling hiervan. Ook is Sigrid Wertheim van Fresh Studio aanwezig. Zij woont en werkt in Vietnam en is betrokken bij vele tuinbouwprojecten. Zij vertelt over de sector en de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Vietnam. 

Datum:            Vrijdag 28 februari 2014
Tijd:                9.00 – 11.30 uur
Locatie:           Productschap Tuinbouw (Zaal volgt)

Aanmelden via Lisette Bakker: email l.bakker@greenporthollandinternational.nl of tel. 070-3490388

We nodigen u graag uit voor deze bijeenkomst. Kunt u aangeven of u (of een collega) aanwezig bent? Ook als u niet aanwezig kunt zijn, maar wel graag betrokken blijft kunt u dit aangeven. De agenda volgt na aanmelding.

 

« Terug naar overzicht

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten