Principe-akkoord over alternatief voor gelegenheidswerk

01-05-2014

Afgelopen maand hebben we u bericht over de ontwikkelingen op het gebied van mogelijke premieafdracht voor gelegenheidswerkers. We kunnen u melden dat de sociale partners afgelopen maand een principe-akkoord hebben bereikt over een alternatief voor de premievrijstelling van gelegenheidswerkers. Het principe-akkoord wordt op dit moment voorgelegd aan de achterban en betreft een regeling voor zogenaamde piekarbeiders.

Het akkoord zal definitief zijn na goedkeuring van de achterban en na een uitgebreide juridische toets. Na afronding en akkoord op deze juridische toets zal het pensioenreglement en de verplichtstelling van BPL hierop worden aangepast. Hierna gaat de regeling Piekarbeid direct van start en komt deze in de plaats van de regeling Gelegenheidswerk. Op dat moment zal BPL u ook informeren over de nadere invulling en voorwaarden van de regeling. Tot die tijd zal BPL de regeling gelegenheidswerk conform de huidige voorwaarden nog gedogen en uitvoeren volgens de huidige aanleverings- en registratieprocedures.

Voor de goede orde; mocht de voorgestelde regeling juridisch niet haalbaar blijken en er dus geen grond voor uitsluiting in het reglement is, dan zal het bestuur van BPL op dat moment direct overgaan tot premie-inning bij iedereen ouder dan 21 jaar.

« Terug naar overzicht

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten