Onderhandelingen CAO open teelten afgebroken

02-06-2014

De cao open teelten loopt tot 1 juli 2014 en in deze cao zijn onder andere de arbeidsvoorwaarden voor de boomkwekerijsector geregeld. De onderhandelingen over een nieuwe cao na 1 juli 2014 zijn door de vakbonden afgebroken. Ze vinden dat de wijzigingsvoorstellen van de werkgevers geen goede basis bieden voor vruchtbare onderhandelingen.
Vanavond komen de werkgevers(organisaties) bijeen om de situatie te bespreken. Anthos zal in dat overleg benadrukken dat het belangrijk is dat er tijdig een goede cao komt. Het is essentieel dat werkgevers en werknemers afspraken maken over hoe moet worden omgegaan met de veranderende wetgeving. Enerzijds voor het behoud van vakkrachten en anderzijds om de loonkosten beheersbaar te houden. Het is daarom verontrustend dat de voorstellenbrief van de vakbonden - waarin onder andere een looneis van 3% is opgenomen - weinig blijk geeft van realiteitszin.
Als u vragen heeft over de cao open teelten kunt u contact op nemen met Alfons Zwetsloot, e mail zwetsloot@anthos.org of telefonisch via het secretariaat van Anthos 0252-535080.

« Terug naar overzicht

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten