Colombia

22-05-2014

Recentelijk heeft in Anthos-verband een bespreking plaatsgevonden over de export van lelies naar Colombia. De daarbij aanwezige exporteurs hebben toen hun zorg geuit over de situatie voor oogst 2014 en zij waren van mening dat het belangrijk is dat de Colombiaanse PD (ICA) spoedig een bezoek aflegt aan Nederland. De Nederlandse overheid heeft de Colombiaanse PD daar inmiddels voor uitgenodigd en om die uitnodiging kracht bij te zetten heeft ook Anthos ICA met klem verzocht om naar Nederland te komen. Afgesproken was dat wij een afschrift van onze brief (Nederlands – en Spaanstalig) tevens aan de exporteurs beschikbaar zouden stellen en om die reden doen wij u die onderstaand toekomen. Het spreekt voor zicht dat u deze brief ook kunt gebruiken in de richting van uw afnemers en wellicht dat zij met deze informatie de druk kunnen verhogen richting ICA om naar Nederland te komen voor een werkbezoek.

Voor eventuele vragen hierover kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Geachte heer,

Anthos is de organisatie die de belangen behartigt van de Nederlandse handelsbedrijven in bloembollen. Wij vertegenwoordigen de handel in de richting van tal van organisaties en overheden in binnen- en buitenland. Eén van onze kerntaken is het voeren van overleg met de Nederlandse overheid en de Nederlandse Plantenziektenkundige Dienst over markttoegang en het oplossen van internationale fytosanitaire vraagstukken. In dat kader hebben wij  met hen in de afgelopen weken zeer intensief gesproken over de problemen die speelden bij de import van leliebollen in Colombia.

Tegen de achtergrond van die problematiek willen wij u met klem verzoeken om de uitnodiging te accepteren welke u onlangs van het Ministerie van Economische Zaken heeft ontvangen om een werkbezoek aan Nederland af te leggen. Zo’n bezoek geeft  de overheid en de sector de gelegenheid om u tot in detail te informeren over het Nederlandse keuringssysteem en de wijze waarop de Nederlandse bloembollenproducenten en handelaren opereren om een kwalitatief hoogwaardig product te produceren en internationaal te verhandelen.  Het afleggen van het bezoek kan tevens leiden tot het intensiveren van de contacten tussen Colombia en Nederland, heel in het bijzonder waar het de export van bloembollen uit Nederland  naar Colombia betreft.

Mocht u welwillend staan tegenover het afleggen van een bezoek aan ons land, dan zouden wij u willen vragen om dat op zo kort mogelijke termijn te doen, bij voorkeur in de maand juni. Daarnaast wil ik u laten weten dat wij het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken hebben geïnformeerd dat – indien gewenst - wij gaarne bereid zijn om bij te dragen in de kosten die verbonden zijn aan uw bezoek.

Ik spreek de hoop uit dat u de uitnodiging zult accepteren en dat wij u zeer binnenkort in Nederland mogen begroeten.

Hoogachtend, ANTHOS, Mr. H. Westerhof, Voorzitter

« Terug naar overzicht

Archief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten