Canadese pre-clearance inspecties en coronamaatregelen inspecties USA/Canada

08-07-2020 11:04 08-07-2020 11:04

1.    Canadese pre-clearance inspecties

2.    Maatregelen i.v.m. Corona virus

Canadese pre-clearance inspecties

De Canadian Food Inspection Agency (CFIA) heeft ons eerder laten weten dat Canadese inspecteurs vanwege COVID-19 dit jaar niet naar Nederland mogen afreizen voor het uitvoeren van pre-clearance inspecties. Met CFIA en mevrouw Heather Cody, de Area Director van USDA APHIS, is hier veelvuldig overleg over geweest en dat heeft vandaag geleid tot de volgende oplossing:

  • Inspecteurs van USDA APHIS zijn gedurende de maand juli gerechtigd om namens CFIA de inspecties uit te voeren én om de fytosanitaire certificaten voor Canada af te stempelen;
  • CFIA streeft ernaar om per 1 augustus a.s. op tijdelijke basis een inspecteur aan te stellen, die deze taak overneemt en alle werkzaamheden uit gaat voeren die normaal gesproken door de Canadese inspecteurs worden verricht.

Wij hopen hiermee voor dit seizoen een passende oplossing te hebben gevonden, maar mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben of problemen ondervinden met het plannen van inspecties, dan wordt u verzocht contact op te nemen met het secretariaat van Anthos (Henk Westerhof).

Maatregelen pre-clearance inspectie USA/Canada i.v.m. coronavirus

Wij vragen nogmaals uw aandacht voor de hierna genoemde maatregelen waar u rekening mee moet houden om bij de uitvoering van inspecties besmetting met het corona virus te voorkomen:

  • Een inspectie zal alleen worden uitgevoerd als het inspectieteam op de inspectielocatie wordt begeleid door een persoon die vrij is van symptomen van het coronavirus;
  • Draag zorg voor een veilige afstand tussen de inspecteurs en de medewerkers van uw bedrijf (minimaal 1,5 meter);
  • De inspecteurs reizen afzonderlijk van elkaar;
  • Een inspecteur neemt voorafgaand aan de inspectie contact op met de inspectielocatie om bovenstaande zaken af te stemmen;
  • Indien u post komt afleveren bij het kantoor van USDA-APHIS/CFIA in Hillegom, dan wordt u verzocht die af te geven bij de receptie van Anthos;
  • Voordat u langskomt om documenten te laten stempelen dient u eerst even te bellen met het USDA-APHIS/CFIA kantoor zodat ze ervoor kunnen zorgen dat er een inspecteur aanwezig is. Uw ontvangst zal iets minder persoonlijk worden, vanwege de in acht te nemen afstand.

Verder doen wij een beroep op uw verantwoordelijkheid en gaan wij er vanuit dat u passende maatregelen treft om besmetting op uw bedrijf te voorkomen.

« Terug

Sluiten