Kennispodium ‘Nieuwe Narigheid’ op 8 juni 2021

18-05-2021 09:25 18-05-2021 09:25

Op verzoek van Naktuinbouw sturen wij u onderstaande uitnodiging toe.

Op dinsdagmiddag 8 juni vindt ons eerste kennispodium van 2021 plaats. Het thema is 'Nieuwe narigheid'. Wij gaan graag met u in gesprek over nieuwe ziekten en plagen. Bent u er ook bij?

In de internationale handel van zaden, bloemen, planten en (vrucht)bomen liften regelmatig ziekten mee die wij in Europa of Nederland niet kennen. Of er duiken ziekten op in een reeks van nieuwe waardplanten. Deze nieuwe narigheid kan voor veel ellende zorgen in de handel. Maar ook in de teelt, vermeerdering van gewassen of in de groene ruimte in Nederland of Europa. Dat weten we niet alleen door onze ervaringen uit het verdere verleden, maar ook uit nog vrij recente uitbraken. Denk daarbij aan ToBRFV in tomaat, Oost-Aziatische Boktor in esdoorn, Trips palmi en Ralstonia in roos.

Wij gaan graag met u in gesprek over nieuwe ziekten en plagen

Wij doen dit niet alleen met deskundigen van Naktuinbouw zelf, maar ook met deskundigen van de NVWA. We gaan het hebben over wat er al bekend is en mogelijk op ons afkomt. Waar de fytosanitaire autoriteiten zich zorgen over maken. En ook over welke Alert-systemen en (DNA-)onderzoeken ons helpen in de ‘strijd’ tegen nieuwe ziekten. Ook geven wij u een kijkje in de keuken van internationaal overleg hierover.

Wij zijn ook benieuwd hoe u zich als bedrijf wapent tegen het binnenbrengen van nieuwe ziekten. Waar zitten uw grootste zorgen op dit terrein? Welke signalen hoort u? Wat verwacht u van Naktuinbouw en fytosanitaire autoriteiten? Uw inbreng op deze middag helpt ons om de juiste prioriteiten in onze kennisontwikkeling te leggen.

Online programma
Het online programma start op 8 juni om 14:00 uur en duurt ongeveer tweeënhalf uur. Het kennispodium is speciaal voor de bij Naktuinbouw geregistreerde bedrijven en voor leden van Sectorraden en Adviescommissies. Deelname is gratis.

Aanmelden & informatie: Aanmelden

Per geregistreerd bedrijf kunnen twee personen meedoen. Voor meer informatie neemt u contact op met Anne Verkuijl op telefoonnummer: (071) 332 61 61.

Andere kennispodia in 2021
We organiseren dit jaar nog twee kennispodia. Zet deze data alvast in uw agenda:

  • dinsdagmiddag 14 september, kennispodium over DNA in relatie tot rassen en inhoudsstoffen.
  • donderdagmiddag 11 november, kennispodium over het beoordelen en keuren op afstand met behulp van camera’s.

« Terug