Nog veel onzekerheden over gevolgen Brexit

25-01-2018

Het moment van Brexit, 29 maart 2019, komt snel naderbij. Op dit moment is de invulling van de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) nog onduidelijk. Naarmate deze onduidelijkheid langer duurt, blijft voor bedrijven en voor toezichthouders minder tijd over om zich goed voor te bereiden op de nieuwe situatie. KPMG heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat bedrijven zich beperkt hebben voorbereid op Brexit vanwege de onzekere situatie. Ondanks deze onzekerheid is het van belang dat ondernemers tijdig onderzoeken wat de potentiële impact van Brexit is voor hun organisatie.

Uit onderzoek blijkt dat de kosten voor in- en uitvoer jaarlijks in ieder geval met 387 tot 627 miljoen euro zullen toenemen. Dit is exclusief nog niet te berekenen douanerechten, btw-uitgaven en nog onbekende sectorspecifieke markttoegangseisen. Voor de tuinbouwsector valt daarbij te denken aan het verkrijgen van en de controle op fytosanitaire certificaten.

Anthos participeert in de diverse overlegstructuren met ministeries van EZ en LNV, alsook bij VNO-NCW. Indien daar belangrijke informatie uit voortkomt, wordt u daarover geïnformeerd. Mocht u belangstelling hebben voor het rapport van KMPG dan kunt u dat HIER DOWNLOADEN.

« Terug naar overzicht

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten