Hogere werkgeversvergoeding bij seniorenregeling

woensdag 08 januari 2020 14:02

Werkgevers die vallen onder de CAO voor de groothandel in bloembollen krijgen vanaf 1 januari 2020 een hogere vergoeding van Colland als een medewerker gebruik maakt van de seniorenregeling.

Werknemers kunnen vanaf 62-jarige leeftijd een dag minder (80%) gaan werken met behoud van 90% van het salaris. Werkgevers betalen het verschil van 10% en ontvangen hiervoor als tegemoetkoming in de kosten, een vergoeding van Colland. CAO-partijen Anthos, FNV en CNV hebben onlangs afgesproken dat deze vergoeding wordt verhoogd. Met ingang van 1 januari 2020 wordt de vergoeding gebaseerd op het CAO-loon in schaal H, trede 9. In 2019 was loonschaal F nog basis voor de vergoeding.

Werknemers die vijf aaneengesloten jaren ten minste 26 weken per jaar werkzaam zijn geweest in de bloembollengroothandel en de leeftijd hebben bereikt die vijf jaar voor de individuele AOW-leeftijd ligt, kunnen gebruik maken van de regeling. Hiermee krijgen werknemers in de laatste jaren van hun loopbaan meer hersteltijd en wordt ruimte gemaakt voor instroom van nieuwe medewerkers.

Meer informatie over de regeling vindt u op: https://www.collandarbeidsmarkt.nl/regeling/seniorenregeling-bloembollengroothandel

De seniorenregeling is onderdeel van #KENNISKRACHT (www.dashboardkenniskracht.nl)

« Terug

Sluiten