Scholen Haarlemmermeer en Duin- en Bollenstreek vragen medewerking ondernemers

donderdag 30 januari 2020 11:46

In het programma Sterk Techniekonderwijs wordt gewerkt aan duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. Tot 2023 worden middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid.

Het Fioretti College in Hillegom is deelnemer van het programma. Met andere scholen en in nauwe afstemming met het regionale bedrijfsleven wil de school meer leerlingen interesseren voor techniek en technologie zodat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding in het MBO of HBO.

‘On Stage beroepenfeest’ 3 maart 2020
Op 3 maart is van 12.00 tot 17.00 uur het ‘On Stage beroepenfeest’ van het Fioretti College, Hoofdvaart College (Hoofddorp) en het Herbert Vissers College (Nieuw-Vennep). Dit bestaat al vele jaren. De organisatie is nog op zoek naar enthousiaste ondernemers uit de bloembollensector en boomkwekerijsector die willen vertellen over de sector en hun bedrijf. Tijdens ‘On Stage’ gaan 900 jongeren in gesprek met 250 beroepsbeoefenaren. De jongeren van deze scholen zijn op dit moment aan het nadenken over de beroepen waar ze interesse in hebben. In april maken ze hun keuze voor volgend schooljaar. Streven is van elk beroep of elke functie (van monteur tot ontwerper en boer) een vertegenwoordiger te hebben waarmee jongeren in gesprek kunnen. Uit onderzoek blijkt dat een flink deel van de deelnemers uiteindelijk kiest voor een bedrijf waarmee ze kennis hebben gemaakt tijdens het beroepenfeest. Bent u geïnteresseerd? Ga naar haarlemmermeeronstage.nl om u aan te melden of mail naar b.mol@fioretti.nl.

Inventarisatie bedrijven en techniek
Een tweede activiteit is een inventarisatie van bedrijven die op het gebied van techniek (denk aan logistiek, opslag, mechanisatie bedrijfsproces, automatisering) iets te bieden hebben aan leerlingen. De lijst met bedrijven in combinatie met een specifieke techniek vormt de basis voor activiteiten als:

  • een rondleiding over het bedrijf;
  • workshop vanuit het bedrijf;
  • opdrachten vanuit het bedrijf.

Bent u geïnteresseerd? Geef dan door met welke technieken u op de lijst wilt komen en wie contactpersoon is op: secretariaat@anthos.org.

Sterk Techniekonderwijs is een programma van het ministerie van OCW, Connect Groen, MBO Raad, Stichting Platforms vmbo (SPV), Platform Talent voor Technologie (PTvT), Platform TL en de VO-raad.

« Terug

Sluiten