vragen naar aanleiding van bericht 'PEACH registratie VK'

woensdag 10 juni 2020 12:11

Naar aanleiding van het bericht ‘Uiterlijk 30 juli Brits adres nodig voor handel in VK’ in de digitale nieuwsbrief van De Boomkwekerij hebben diverse leden contact opgenomen met het secretariaat met de vraag of deze verplichting ook voor hen van toepassing is.

Deze verplichting is alleen van toepassing  op Engelse bedrijven en voor NL bedrijven met een vestiging in het VK. Anthos heeft navraag gedaan bij Tim Heddema, de landbouwraad in het VK, die dat bevestigt.  

De verplichting vloeit voort uit de Europese Plantgezondheidsverordening die 14 december 2019 van kracht is geworden. Op grond van artikel 65 moeten alle bedrijven die zich bezig houden met de teelt en handel van plantaardig uitgangsmateriaal bij de overheid geregistreerd zijn. In Nederland is dat al ingeregeld. Bedrijven hebben na aanmelding van de NVWA een uniek fytosanitair registratienummer ontvangen dat gebruikt moet worden op het plantenpaspoort.

Voor meer informatie zie de volgende link: https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2020/05/27/nieuwe-registratie-eisen-voor-importeurs-van-planten-en-plantaardig-materiaal-in-het-vk

« Terug

Sluiten