Flower Bulb Day San Francisco zeer succesvol ondanks opgelegde maatregelen vanwege coronavirus

dinsdag 10 maart 2020 11:12

Op zaterdag 7 maart jl. vond in San Francisco de door Anthos georganiseerde Flower Bulb Day plaats. Maar liefst 100.000 tulpen gingen van de hand.  Nieuw dit jaar waren lelies, hyacinten en irissen die aan het publiek werden uitgereikt. Anthos had bij de organisatie van dit evenement echter ook te maken met de gevolgen van het coronavirus.

Lange tijd leek het erop dat niets de aanleg van de tulpenpluktuin op Union Square in de weg zou staan. Helaas pakte het op het laatste moment anders uit. Vanwege het coronavirus kondigde de burgemeester van San Francisco vrijdagavond plotseling en per direct nieuwe maatregelen af, die onder meer betrekking hadden op de organisatie van grote evenementen. Hieraan kon niet in alle opzichten worden voldaan, zodat onvoldoende kon worden ingestaan voor de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Om die reden is de aanleg van de pluktuin niet doorgegaan.

244388.jpg

Er is overwogen om het evenement in zijn geheel af te blazen, maar daar is van afgezien, ook omdat de zeven trucs met bloemen al onderweg waren naar San Francisco. Als alternatief voor de pluktuin, hebben de vele vrijwilligers zelf bossen tulpen gemaakt en die vervolgens aan het publiek uitgereikt. Daardoor werd een betere spreiding van de bezoekers bereikt en is voorkomen dat er lange rijen wachtenden rond het plein kwamen te staan. Vanwege het besmettingsgevaar moest juist dat worden voorkomen.

Combi.jpg

Ondanks de gedwongen aanpassingen als gevolg van het coronavirus, is Flower Bulb Day een groot succes geworden. Het uitdelen van de bossen leidde tot vele enthousiaste reacties van de duizenden bezoekers en in enkele uren tijd hadden alle bloemen een nieuwe bestemming gevonden. Het evenement kon rekenen op een groot aantal vrijwilligers, waarvan de meeste namens de volgende bedrijven aanwezig waren:   Reus Holland B.V., J.C.J. Ruiter Wever, Nord Lommerse Flowerbulb Group, Haakman Flowerbulb B.V., Van Zijverden B.V., Triflor Export B.V., Kapiteyn B.V., Westerbeek Bulb Company B.V., Stuifbergen Bloembollen Export B.V., Van Zanten Flowerbulbs B.V., Leo Berbee, Hobaho, Sun Valley.

Groepsfoto.JPG

Flower Bulb Day is de eerste activiteit die mede gefinancierd wordt uit de door Anthos ontvangen EU subsidie voor de financiering van promotiecampagnes in de Verenigde Staten ter ondersteuning van de afzet van bloembollen. Later dit jaar zullen campagnes ter stimulering van de verkopen in lelies en de droogverkoop volgen. Het evenement in San Francisco mocht daarnaast ook rekenen op de financiële ondersteuning van Rabobank Bollenstreek, Denkers International B.V. en Plant Peddlers Inc.

« Terug

Archief > 2020 > maart

Sluiten