Financiële schade door fraude met uw e-mails

02-02-2016

Door een van onze leden zijn wij geattendeerd op fraude met e-mailberichten naar buitenlandse afnemers, met betalingsinformatie. Met onderstaand voorbeeld willen wij u waarschuwen voor deze zeer geraffineerde vorm van oplichting:

De exporteur stuurt een e-mail naar zijn afnemer in het buitenland met een proforma nota en bankgegevens. Deze e-mail wordt onderschept en doorgestuurd nadat de bankgegevens zijn gewijzigd in die van de fraudeur. Bovendien wordt een onopvallende wijziging in het e-mailadres aangebracht. Bijvoorbeeld: sales@exporteur.com wordt sales@exporteun.com. Als de afnemer middels Reply van de e-mail vraagt of het juist is dat het bedrag op een andere (buitenlandse) bankrekening moet worden gestort, komt die vraag – door de wijziging in het e-mailadres – bij de fraudeur terecht. Vanzelfsprekend bevestigt deze dat de gewijzigde bankgegevens correct zijn. Vervolgens wordt het te betalen bedrag gestort op de bankrekening van de fraudeur.

Ook binnen Nederland vindt veel fraude plaats met valse facturen, fishing, etc. Meer informatie over actuele situaties vindt u op www.fraudehelpdesk.nl. Daar kunt u ook terecht voor advies. Een handige tool voor het bepalen van fraude kunt u HIER DOWNLOADEN.

« Terug naar overzicht

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten