Anthos en Nederlandse Ambassade organiseren handelsmissie Roemenië

31-05-2016

Van 13 tot en met 16 juni aanstaande nemen Nederlandse boomkwekerij-en bloembollenexporteurs deel aan een handelsmissie naar Roemenië. De Nederlandse ambassade te Boekarest organiseert deze in nauwe samenwerking met Anthos.
In 2014 nam een aantal Nederlandse bedrijven onder leiding van minister Ploumen deel aan een handelsmissie naar deze EU lidstaat. In vervolg daarop is eind 2015 een marktverkenning afgerond naar de huidige situatie rond teelt en afzetmogelijkheden van sierteeltproducten en uitgangsmaterialen in dat land. Het rapport geeft onder andere inzage in productiegebieden, afzetkanalen en import/exportstromen.

Roemenië telt 20 miljoen inwoners en maakt volop gebruik van EU-financiering voor infrastructuur projecten, hetgeen kansen biedt voor investeringen in groen. Het gedachtengoed ‘De Groene Stad’ wordt bovendien in toenemende mate omarmd door diverse (overheid)instellingen. De ambassade grijpt deze handelsmissie aan om de Nederlandse bomen-, planten- en bollensector als toeleverancier in Roemenië te positioneren. De Nederlandse ambassadeur mevrouw Stella Ronner-Grubačić en de Nederlandse landschapsarchitect Niek Roozen zullen het belang van groen in de stad en de Nederlandse sector onder de aandacht brengen. Beiden zijn key-note speakers op de NEW CITIES Inspirational International Conference http://share-architects.com/2016/05/25/new-cities-challenges-and-urban-development/ en de LAUD conferentie (Landscape Architecture and Urban Design) (http://bucharest.ielaud.eu). De boodschap zal dankzij lokale media partners een breed publiek bereiken. Daarnaast is er een specifiek handelsprogramma voor een 7-tal Nederlandse exportbedrijven, waarbij de focus met name ligt op matchmaking in de landscaping markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leon Smet, secretaris boomkwekerij Anthos, telefoon 0252535890 of smet@anthos.org

« Terug naar overzicht

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten