Onderhandelingsresultaat bij cao voor de Groothandel in Bloembollen

22-06-2016

De onderhandelaars van Anthos, FNV en CNV Vakmensen hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao voor de Groothandel in Bloembollen. De nieuwe cao loopt van 1 juli 2016 tot en met 30 juni 2018. Naast de loonontwikkeling zijn er afspraken gemaakt over seizoenarbeid, een ontwikkelagenda voor werknemers en duurzame inzetbaarheid. De vakbonden leggen het resultaat nu voor aan hun leden.

In de nieuwe cao wordt een uitzondering gemaakt op de ketenbepaling in de Wet Werk en Zekerheid. Voor seizoenarbeiders is een ketenbepaling afgesproken met een onderbreking van drie maanden, in plaats van de wettelijke zes maanden. Zodoende kunnen seizoenarbeiders vaker op hetzelfde bedrijf aan de slag, zonder dat dit leidt tot een vast dienstverband. Deze afspraak sluit aan bij de bestaande praktijk.

Verder zullen werkgevers en werknemers gedurende de looptijd van de cao gezamenlijk een aantal protocollaire afspraken uitwerken. Deze gaan met name over het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling van werknemers en duurzame inzetbaarheid. Hierbij wordt o.a. gekeken naar wensen en mogelijkheden van werknemers aan het einde van hun loopbaan en het creëren van ruimte voor instroom van jongeren.

Over de gehele looptijd van de cao is een loonsverhoging afgesproken van 3,25 procent: per 1 juli 2016 een verhoging van 1,75 procent en 1,50 procent per 1 juli 2017.

« Terug naar overzicht

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten