Ontwikkeling nieuw studiemateriaal bloembollensector

04-03-2016

Onder de naam ‘Project Studiebol’ ontwikkelt Stichting Bollenacademie de komende drie jaar studiemateriaal dat kan worden gebruikt in het groene onderwijs, bij cursussen voor zij-instromers en op basisscholen.

Kennis in de bloembollensector staat de laatste jaren onder grote druk, vanwege de afname van het aantal mensen met specifieke bollenkennis en het ontbreken van actueel lesmateriaal. Voor commerciële partijen is de bollensector vaak te klein om gericht lesmateriaal voor te ontwikkelen of cursussen voor op te zetten. Project Studiebol geeft de komende drie jaar invulling aan de kennisontwikkeling. Het lesmateriaal voor werknemers en studenten zal onder andere bestaan uit vernieuwde en geactualiseerde handleidingen voor de teelt en broei van diverse bolgewassen. Daarnaast worden er vier thema’s uitgewerkt: veredeling van bolgewassen, bloembollenketen, bolfysiologie en ziekten & plagen. Dit lesmateriaal wordt ook in digitale modules aangeboden, zodat het materiaal plaats- en tijdonafhankelijk ingezet kan worden.

In de Bollenacademie zijn de sectororganisaties KAVB, Anthos en LTO vertegenwoordigd, samen met de groene onderwijsinstellingen, de onderzoeksinstellingen en de vakbonden. De Bollenacademie heeft de volgende drie doelstellingen:
• realiseren van een goed scholingsaanbod voor studenten en werkenden;
• verder ontwikkelen van het regulieren bloembollenonderwijs;
• bevorderen van de instroom in het bloembollenonderwijs.

Project Studiebol wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Colland.

« Terug naar overzicht

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten