Loontabellen per 1 juli 2016

12-07-2016

Het onderhandelingsakkoord over de sectorcao's open teelten en groothandel in bloembollen is door de achterban van de vakbonden geaccepteerd. Het cao boekje zal nog even op zich laten wachten, maar de loontabellen zijn al wel beschikbaar. 

Die van de CAO Open Teelten kunt u hier <downloaden>. Via de website van Anthos kunt u ook de cao-tekst en het aangepaste functiehandboek downloaden.

Die van de CAO voor de Groothandel in Bloembollen kunt u hier <downloaden>. De cao-tekst en het aangepaste functiehandboek worden later deze week opgeleverd.

Voorwaarden voor het gebruik van de uitzondering op de ketenbepaling

  1. Na maximaal 3 arbeidsovereenkomsten met een gezamenlijke duur tot ten hoogste 9 maanden (inclusief de onderbrekingen tussen die arbeidsovereenkomsten) is een onderbreking van tenminste 3 maanden verplicht.
  2. De werkgever moet bij aangaan van de arbeidsoverkomst met de werknemer vastleggen dat de arbeidsovereenkomst is overeengekomen als seizoenovereenkomst.
  3. De uitzondering is uitsluitend van toepassing op bedrijfsfuncties gebaseerd op de onderstaande referentiefuncties, voor zover die bedrijfsfuncties een seizoenmatig karakter hebben als gevolg van klimatologische of natuurlijke omstandigheden en niet aansluitend door dezelfde werknemer kunnen worden uitgeoefend gedurende een periode van meer dan negen maanden per jaar. 


De uitzondering op de ketenbepaling heeft alleen betrekking op het ontstaan van een vast dienstverband en niet op de opbouw van transitievergoeding.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met A. Zwetsloot op het secretariaat van Anthos. 

« Terug naar overzicht

Archief > 2016

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten