Aanpassing intensiteit exportinspectie Rusland

18-10-2017

Anthos heeft bij de NVWA het verzoek ingediend om voor bloembollen en boomkwekerijproducten de huidige intensiteit van de exportinspectie voor Rusland (50% en twee weken geldig) aan te passen en in lijn te brengen met de exportinspectie zoals die voor alle andere afzetbestemmingen geldt.

De NVWA heeft laten weten voor bloembollen en vaste planten (in rust) in te kunnen stemmen met het verzoek van Anthos. Dit betekent dat 25% van de aangeboden partijen geïnspecteerd zullen worden en dat het resultaat van de keuring in principe 4 weken geldig is.
Daarmee maakt de exportinspectie van bloembollen en vaste planten (in rust) voor Rusland weer onderdeel uit van de reguliere bonus/malus werkwijze die door BKD en Naktuinbouw voor exportinspecties wordt gehanteerd.

BKD en Naktuinbouw zullen hun instructies en systemen, waaronder Ketenregister, hierop aanpassen. De NVWA heeft de inmiddels ook de exportinstructie voor beide keuringsdiensten gewijzigd en deze zijn hedenmiddag geeffectueerd zodat vanaf morgen exportinspecties conform het nieuwe regime uitgevoerd worden.

De NVWA onderzoekt nog of ze deze aanpassing ook door kunnen voeren voor het totale sortiment boomkwekerijproducten.

« Terug naar overzicht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten