ArMV garantie Frans EU communicatiedocument lelies oogst 2016

01-02-2017

AANVULLING OP DIT BERICHT
Het blijkt dat de NVWA uit Frankrijk een lijst heeft ontvangen met partijen waarvoor een EU communicatiedocument is afgegeven en waarvoor Frankrijk achteraf ook de garantie geeft dat ze visueel vrij zijn van ArMV. Deze lijst is uitgebreider dan de Franse Form II lijst voor Japan. In de eerder verstuurde circulaire is per abuis gemeld dat het de Franse Form II lijst voor Japan betrof.

Op de EU communicatiedocumenten voor Franse lelies oogst 2016 staat niet vermeld dat de partijen te velde visueel vrij zijn bevonden van ArMV. Navraag heeft uitgewezen dat er te velde wel met een 0-norm op gekeurd is. Anthos heeft de Franse lelie telersvereniging verzocht om ervoor te zorgen dat de Franse Plantenziektenkundige Dienst dit aan de NVWA meldt.

De NVWA heeft recent van de Franse Plantenziektenkundige Dienst het bericht ontvangen dat de afgegeven EU communicatiedocumenten voor partijen Franse lelies die geschikt zijn voor Japan (en vermeld staan op Form II) ook de garantie bieden dat de partijen te velde vrij bevonden zijn van ArMV. Ook al staat dat dus niet expliciet vermeld op het Franse EU communicatiedocument.

Op basis van deze melding van de Franse autoriteiten kan Nederland fytosanitaire re-exportcertificaten afgeven.

In een separate circulaire zullen wij u vandaag ook de Franse lelie Form II lijst van oogst 2016 toesturen.

« Terug naar overzicht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten