Vervolg Coronavirus

03-04-2020 12:53 03-04-2020 12:53

Met deze nieuwsbrief willen wij u weer informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus.

1. Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) bekend

De eerder aangekondigde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) is gepubliceerd en gisteren 2 april jl. in werking getreden. Het is nu duidelijk wanneer bedrijven in aanmerking komen voor deze NOW-regeling en hoe de loonsubsidie wordt berekend.

De Groen en Van Lint Advocaten (samenwerkingspartner van Anthos) heeft een overzicht van de hoofdlijnen van de NOW-regeling opgesteld, inclusief diverse praktische wenken. Dit overzicht kunt u <hier> downloaden.

Het overzicht bevat veel meer informatie dan eerdere e-mails en berichten die hierover zijn verstuurd. De inhoud stelt u in staat om maximaal van de regeling gebruik te maken, lees het dus goed en doe er uw voordeel mee! Ter ondersteuning is ook een eenvoudig DGVL-NOW-rekentool in Excel ontwikkeld, die u <hier> kunt downloden. U kunt hiermee snel zien en berekenen of en in hoeverre u gebruik kunt maken van de NOW en wat de hoogte van de subsidie zal zijn. Het helpt u bij het kiezen van de omzetdalingsperiode. Dat is een belangrijke keuze die u vooraf moet maken.

2. Leliemarkt

Anthos herhaalt namens de leliehandelsbedrijven de eerder verstuurde  waarschuwing aan de lelietelers om bij het plantseizoen serieus rekening te houden met de zorgelijke ontwikkelingen in de leliemarkt. Dit bericht kunt via deze link bekijken en u kunt het bericht ook gebruiken in de richting van uw leveranciers. De redactie van Greenity zal dit bericht opnemen in haar Nieuwsbrief.

3. Informatie landbouwraden

De verschillende landbouwraden houden ons op de hoogte van de ontwikkelingen in de diverse landen. Wij zullen u hier regelmatig over informeren. De laatste stand van zaken kunt u HIER downloaden.

« Terug

Archief > 2020 > april

Sluiten