Noodmaatregelen VK Xylella / handelsbedrijven moeten zich ook aanmelden voor het register

donderdag 23 april 2020 14:43

Zoals eerder gemeld heeft het VK per 21 april noodmaatregelen ingesteld voor o.a. de handel van Xylella waardplanten. Naar alle waarschijnlijkheid wordt volgende week in Brussel door de Commissie een besluit genomen of de door het VK aangeleverde onderbouwing het instellen van noodmaatregelen rechtvaardigt. Tot daar helderheid over is moet voldaan worden aan de eisen van het VK en moeten plantenpaspoorten voorzien zijn van de vereiste ZP-code.

Ondertussen heeft Naktuinbouw al vele vragen gehad, vooral over het register van bedrijven die ZP code willen gebruiken.  Dit register wordt momenteel gemaakt, er zijn al bedrijven aangemeld.

Naktuinbouw heeft op de website aanvullende informatie geplaatst. Zie https://www.naktuinbouw.nl/plantenpaspoort-pz-voor-planten-vk-vanwege-xylella-fastidiosa

Let op: Ook handelsbedrijven moeten zich bij Naktuinbouw melden om opgenomen te worden in het register als ze zelf een ZP plantenpaspoort aanbrengen met het eigen fytosanitair registratienummer.  Het register wordt namelijk aan het VK verstrekt.

« Terug

Archief > 2020 > april

Sluiten