Minister Asscher treft overgangsregeling voor de transitievergoeding

26-02-2015

Deze overgangsregeling moet bevorderen dat tijdelijke seizoenswerkers opnieuw ingehuurd worden. Voor onze sectoren zal het in de praktijk weinig of geen effect hebben omdat niets wordt gedaan aan de ketenregeling. Voor bedrijven die vallen onder de cao voor de groothandel bloembollen of open teelten, ziet de overgangsregeling er in grote lijnen als volgt uit:

  1. Contracten die voor 1 juli 2012 zijn geëindigd en elkaar met een onderbreking van meer dan een maand hebben onderbroken, worden niet meegeteld voor de transitievergoeding.
  2. Als een garantie wordt geboden dat de werknemer binnen 6 maanden weer bij de werkgever aan de slag kan, hoeft de transitievergoeding niet direct betaald te worden, maar na einde van het nieuwe contract. De looptijd van het nieuwe contract wordt dan opgeteld bij de periode waarover al transitievergoeding verschuldigd was. Als later toch een onderbreking nodig is van 6 maanden om te voorkomen dat een vast contract ontstaat, moet alsnog transitievergoeding worden betaald, met terugwerkende kracht tot 1 juli 2013.
  3. Als een tijdelijke werknemer binnen maximaal zes maanden na het aflopen van zijn tijdelijk contract een vast contract krijgt dat ingaat op of na 1 juli 2015, telt ook de periode tussen 1 juli 2012 en 1 juli 2015 alleen mee als tijdelijke arbeidsovereenkomsten elkaar hebben opgevolgd met een periode van maximaal een maand.

Meer informatie treft u op de website van de overheid: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/02/24/minister-asscher-treft-overgangsregeling-voor-de-transitievergoeding.html

Met vragen over de transitievergoeding of de wet werk en zekerheid kunt u terecht bij het secretariaat van Anthos, de heer Alfons Zwetsloot (zwetsloot@anthos.org).

« Terug naar overzicht

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten