Workshop Bacterievuur

04-06-2015

Wilt u meer weten over bacterievuur?
Bacterievuur kan zeer plotseling en explosief uitbreken en grote schade aanrichten aan meidoornhagen, maar ook in de fruit- en laanboomteelt. Hoe blust u deze brand? Schrijf u vóór 30 juni in voor één van de drie workshops en leer in augustus deze bacterie kennen. 

Welke onderwerpen komen aan bod?
Tijdens de workshop leert u over de aard van bacterievuur en gevoelige soorten gewassen in heggen, boom- en fruitteelt. De onderwerpen hoe u bacterievuur kunt herkennen, hoe deze ziekte zich verspreidt en de mogelijke maatregelen om de schade van deze bacterie zoveel mogelijk te beperken komen aan bod. Ook het wettelijke kader wordt besproken met onder andere de bufferzones. Indien gewenst gaat de docent ook in op andere actuele ziekten en plagen. 

Het veld in
Theorie is leuk, maar het echte werk is toch het zelf zien, ontdekken, ruiken en voelen. De docent neemt u dan ook al snel na de start van de workshop mee het veld in. Buiten in de natuur legt hij u in begrijpelijke taal en met aansprekende voorbeelden uit hoe u bacterievuur herkent en opspoort. Een vroegtijdige herkenning is immers van belang om de schade te beperken. Door de veldbezoeken en discussies in het open veld kunt u de theorie direct in de praktijk toepassen.

Door wie?

De docent voert al jaren in de zomermaanden de bacterievuurcontroles mee uit en is daarom op het gebied van bacterievuur een echte man uit de praktijk. Hij neemt u dan ook graag mee het veld in op zoek naar de bacterie. Aan het eind van de workshop heeft bacterievuur ook voor u geen geheimen meer. 

Voor wie?
Bent u een fruit- of laanboomteler of werkt u voor een instantie zoals staatsbosbeheer, gemeenten, waterschappen en landschapsverzorgers en wilt u meer weten over bacterievuur? Dan is deze workshop wat u zoekt! 

Een greep uit de reacties van eerdere deelnemers: Mooie compacte workshop over het onderwerp. Enthousiaste uitleg. Passie voor het werk. Veel praktijkkennis en -voorbeelden. 

Wanneer & Waar?
De workshop duurt van 12.30 tot 17.00 uur en wordt georganiseerd op de volgende data:

• 11 augustus 2015, in de regio Haaren
• 19 augustus 2015, in de regio Boxmeer
• 27 augustus 2015, in de regio Opheusden.

De workshop kost € 198,- per deelnemer, dit is inclusief lesmateriaal, exclusief BTW. 

Is dit de workshop die u zoekt? Schrijf u dan vóór 30 juni in voor één van de drie workshops met dit inschrijfformulier.

Bekijk de flyer van de workshop Bacterievuur voor meer informatie.

Naktuinbouw Opleidingen

« Terug naar overzicht

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten