CAO Open Teelten

08-07-2015

De gesprekken over nieuwe cao voor de open teelten zijn opgeschort. De huidige cao liep op 30 juni af. De cao-onderhandelingen zijn opgeschort vanwege de lopende onderhandelingen over de effecten van de nieuwe wet werk en zekerheid voor werkgevers en seizoenarbeiders in de agrarische sectoren, waaronder de bloembollen- en boomkwekerijsector.
In de cao-loze periode is op individuele arbeidscontracten die onder de cao gesloten zijn, sprake van nawerking. Zolang er geen nieuwe cao is, is het wel mogelijk om voor nieuwe medewerkers individuele afspraken te maken met het wettelijk kader als grens. Wettelijk gezien geldt wel het principe van gelijk loon voor gelijk werk.

Voorbeeld aanzegbrief nu ook in Engels en Pools beschikbaar
Heeft uw werknemer een contract voor bepaalde tijd (van zes maanden of langer) dat automatisch eindigt? Dan bent u per 1 januari 2015 verplicht om deze werknemer uiterlijk één maand voor het einde van het contract schriftelijk op de hoogte te stellen of het contract wel of niet verlengd wordt. U kunt bij de werkgeverslijn van Colland een voorbeeld aanzegbrief in verschillende talen downloaden. De downloadlink is: http://werkgeverslijn.nl/system/files/documenten/boek/model_aanzegbrief_14-9-2014_incl_engels_en_pools.pdf

« Terug naar overzicht

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten