iVerde en FloraHolland maken een start met de groene agenda

16-04-2015

Deze week is de samenwerkingsovereenkomst getekend door iVerde, FloraHolland en Wageningen UR voor de Groende Agenda Dit programma staat voor een gezonde leef-, woon- en werkomgeving. In december 2014 kregen FloraHolland en iVerde groen licht van de Topsector Tuinbouw en uitgangsmaterialen om met het aangevraagde budget de verdere uitwerking van het programma en de vier benoemde projecten te beginnen. Het totale beschikbare budget is ruim 2,2 miljoen euro.

De projecten zijn;
1. ‘Van Groen naar Gezond’;
2. ‘Ecosysteemdiensten van boomkwekerijproducten’;
3. ‘Groen voor Grijs’;
4. ‘Groene gezonde ziekenhuizen’;

Met deze projecten worden innovatieve, en in de praktijk goed hanteerbare groenconcepten ontwikkeld. De focus ligt op groen in en om de bebouwde omgeving met als uitgangspunt de positieve effecten van groen op gezondheid en welbevinden. Per project zijn verschillende partijen betrokken, variërend van gemeenten tot diverse onderzoekinstellingen. De looptijd van het programma is 5 jaar.

Tijdens de looptijd van de projecten worden bijeenkomsten georganiseerd om samen met ondernemers te bepalen hoe de opgedane kennis het best kan worden omgezet naar kunde en verdienmodellen. Wij zullen u hierover tijdig informeren. Heeft u desgewenst vragen over bovenstaande of suggesties voor nieuwe project voorstellen, neemt u dan contact op met Leon Smet

« Terug naar overzicht

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari

Sluiten